Že od tistega trenutka, ko so udeleženci izvedeli, da bodo tekom Zleta morali na še en bivak je prišlo do veliko pritožb. Bivak, pa ne že spet!

Danes na Zletu še zadnjič potekajo delavnice. Dopoldanske, ki so bile zastavljene bolj projektno, so se že končale in prav vsak udeleženec je s svoje odnesel novo znanje.

V zadnjih letih je Slovenijo preplavil najnovejši hit - odprta kuhinja. Ta je toliko odprta, kolikor je le lahko v mestnem okolju. Na Zletu se zadnje tri dni prav tako odvija odprta kuhinja - po taborniško. 

Današnji dan se začuda ni pričel s prebujanjem zaradi vročine, saj nas je, ob jutranjem izstopu iz šotora, prijetno presenetila oblačnost in znosnejša temperatura.

 Po dnevu skupnih aktivnosti, na katerem so se udeleženci Zleta lahko podučili o težavah našega planeta, se je danes pričel izvajati program po različnih delavnicah.

Danes je Zlet kar živahen - poleg skupnih aktivnosti, ki potekajo za vse udeležence, so pri nas na obisku tudi vsi, ki jih zanima, kako zgleda, ko na kupu tabori več kot 1000 tabornikov.

Hugo, raketa, Oktet šaleških študentov, starešina ZTS in večkrat omenjeno vodstvo Zleta so ustvarili zanimivo otvoritveno zmes, ki je požela mnogo aplavzov, vzklikov in taborniških mmm-jev.

Po bivaku polnem preizkušenj so danes udeleženci Zleta končno vstopili v tabor. Po treh dneh hoje izgledajo izmučeni, a veseli, kar pomeni, da je bil bivak uspešen.

Bivak. Že samo ta beseda je za nekatere dovolj, da jih zmrazi do kosti. Naporna hoja po soncu ali po dežju, prešvicane obleke, smrdljive nogavice, žulji in divje nočne živali - in to so le nekatere mučne reči, ki nas spremljajo na bivakiranju. Pa vendar, je to res tako mučna izkušnja?

Iz terena vodje bivakov sporočajo, da so vsi udeleženci našli zavetje in čakajo, da nevihta mine. Kljub dežju se imamo fino in se tako še bolj povezujemo #skupaj.
Ko sem se pogovarjal z njimi, so bili na poti že 7 ur. Do takrat že dodobra prešvican in smrdeč vod Sivk iz
Škofje Loke se je na bivak odpravil okoli poldneva, v torek 1. 8. 2017, tako kot 700 ostalih udeležencev in
njihovih vodnikov.

Dogajanje ob Velenjskem jezeru je vsak dan bolj pestro.

Pomagajo nam