Po bivaku polnem preizkušenj so danes udeleženci Zleta končno vstopili v tabor. Po treh dneh hoje izgledajo izmučeni, a veseli, kar pomeni, da je bil bivak uspešen.


Polni pričakovanja na nove dogodivščine se prijavljajo na Zlet in postavljajo svoje šotore v svojih celicah, delih podtaborov.

Tudi včerajšnja nevihta jim ni predstavljala večjega izziva. Tabornik je iznajdljiv, zato so udeleženci z vseh sedmih lokacij našli zavetje in noč preživeli na suhem. Če jih ni ustavilo žgoče sonce, jih tudi neurje ni moglo - nekateri so bili v Velenju že včeraj zvečer.

Po besedah udeležencev je sam zletni prostor lep, vsi objekti so lepo postavljeni in vsi so zelo prijazni. Tudi vreme nam je naklonjeno, saj zaradi nočnega vetra, ki je z nami ostal še po nevihti, ni preveč vroče. Kljub temu da ne vedo, kaj jih čaka v naslednjih dneh, vedo, da bo ta Zlet nepozaben.

Postavljanje šotorov v neposredni bližini jezera jim daje moč, da pridno postavljajo tabore, kjer bodo prestali naslednji teden. Ko se bo po kosilu še malo segrelo bodo vsi zagotovo poskakali v jezero, ki je ravno pravšnje temperature. Še dobro, da je zletna plaža pripravljena na svoje obiskovalce in da je večerno neurje le še spomin z bivaka!

Pomagajo nam