Hugo, raketa, Oktet šaleških študentov, starešina ZTS in večkrat omenjeno vodstvo Zleta so ustvarili zanimivo otvoritveno zmes, ki je požela mnogo aplavzov, vzklikov in taborniških mmm-jev.

Oktet šaleških študentov, ki je bolj podoben sekstetu, njegovi člani pa malo manj študentom, je svoj pevski nastop začinili z dobro mero stand-upa in s stereotipnimi šalami o slovenskih stereotipih. Na ta način smo dobili tudi edinstveno predstavitev Velenja in njegovega neposrednega okoliša.

Proti vsem pričakovanjem in začetnim dvomom se je na Zlet prijavilo več kot 200 članov prostovoljnega osebja, ki pomagajo pri organizaciji in izvedbi programa, PR-ju, logistiki, varnosti, prehrani .... To je pomenilo, da je starešina ZTS, Jernej Stritih, izgubil stavo in tako moral izpolniti obljubo, ki jo je dal na Skupščini ZTS marca 2017. Takrat še ni verjel, da se na Zlet lahko prijavi toliko osebja, celo tako je dvomil, da je zastavil svojo dolgotrajno sopotnico, brado. Zato si jo je moral na otvoritveni slovesnosti obriti v stilu cesarja Franca Jožefa.

Raketa morda še ni poletela v zrak - za to bomo že še poskrbeli - so pa v zrak zaradi nastopa benda Sans serif poleteli vsi udeleženci Zleta. Naporen bivak in dnevna vročina v poznih večernih urah vsem težkim žurerjem ni predstavljala nobene ovire, saj je bila že sama glasnost publike ob odru tako velika, da se nas je slišalo do drugega konca jezera.

Na kratko bilo je super, zabavno in kratkočasno, pač edinstveno, kot vse ostalo na tem Zletu.  Z otvoritveno slovesnostjo smo tudi uradno obeležili začetek Zleta, s skupnimi močmi pa bomo dosegli, da bomo zares poleteli v vesoljske sfere.


Oglejte si fotogalerijo dogajanja na otvoritveni slovesnosti: tukaj

Pomagajo nam