Danes je Zlet kar živahen - poleg skupnih aktivnosti, ki potekajo za vse udeležence, so pri nas na obisku tudi vsi, ki jih zanima, kako zgleda, ko na kupu tabori več kot 1000 tabornikov.

Obiskovalci so zelo raznoliki. Med njimi lahko opazimo tabornike, ki se Zleta iz najrazličnejših razlogov niso mogli udeležiti, domačine, ki jih je radovednost premagala, med nami pa je tudi veliko medijev, saj je Zlet največja slovenska taborniška akcija.

Vsi obiskovalci so se lahko udeležili nekaterih zletnih aktivnosti. Dopoldne so lahko supali in veslali po jezeru ter se v njem tudi okopali, imeli so priložnost, da se udeležijo velike družabne igre, z lokom streljajo na tarčo in izvedo vse o programu TAPOS - ta ponuja različne informacije o tem, kako se najlažje zaposliti in kako najprimerneje napisati svoj življenjepis. Popoldne so se lahko priključili delavnici design thinking, kjer so poizvedeli vse o oblikovanju in programa zelena delovna mesta.

Vsi udeleženci so lahko začutili pravi utrip taborništva in na lastne oči videli, kako izgleda življenje v zletnem taboru. Žgoče sonce nas ne moti kaj preveč, saj se pred njim zatekamo v prijetno gozdno senco. Kljub povečanem številu ljudi v taboru se nikakor ne počutimo utesnjene, naša raketa je bila danes odprta za vse in nihče ni Zleta zapustil brez nasmeška.

Pomagajo nam