Po dnevu skupnih aktivnosti, na katerem so se udeleženci Zleta lahko podučili o težavah našega planeta, se je danes pričel izvajati program po različnih delavnicah.

Na dopoldanske delavnice, ki bodo potekale naslednje štiri dni, so se udeleženci prijavili že predčasno, saj so morali konkretno premisliti, katera je tista, ki jih najbolj privlači. Izbira je bila kar pestra in velikoštevilčna - med najzanimivejše sodijo izdelovanje testenin, fotografija, popravljanje pohištva in šivanje. Del prostovoljnega osebja, ki ni bil zadolžen za delavnico je lahko užival v supanju in veslanju po jezeru. Zabavali pa so se lahko tudi z mehurčkanjem - dokler za to ni postalo rahlo prevroče.

Popoldanske aktivnosti potekajo bolj odprto - nekatere so bolj ustvarjalne, kot sta npr. tiskanje in izdelovanje steklenih mehurčkov, druge so bolj športno obarvane, kot so vodne aktivnosti, učenje swinga in proga preživetja, nekatere pa so znanstveno naravnane, kot sta delavnici mad lab, kjer udeleženci lahko naslikajo svoj DNK in izdelovanje solarne pečice.

Aktivnosti je še ogromno, dogajanje na Zletu je pestro, vzdušje pa je odlično. Proti vročini se borimo z namakanjem v jezeru in sproščanjem v senci gozda, kjer so postavljene viseče mreže. Skratka, vsi taborniki, ki smo na Zletu, uživamo v tem pravšnjem poletnem vzdušju.

Pomagajo nam