Današnji dan se začuda ni pričel s prebujanjem zaradi vročine, saj nas je, ob jutranjem izstopu iz šotora, prijetno presenetila oblačnost in znosnejša temperatura.

Dopoldanske aktivnosti so se nadaljevale in prav vsaka skupina je od njih odnesla kaj novega. Na delavnici, kjer se učijo igrati ukulele, so obnovili svoje znanje akordov in se naučili zaigrati taborniško himno. Skejterji so tudi danes uganjali vragolije po Velenju, mladi novinarji pa so se spoznavali z izzivi poročanja o taborništvu in zakaj je le-to potrebno. Na tistih malo bolj taborniško obarvanih delavnicah, so udeleženci postavljali splav, se učili vse o nožih in kako jih lahko naredijo tudi sami, tisti, malo bolj plesno naravnani, pa so se lahko zazibali v ritmu swinga.

Popoldanske aktivnosti, sicer malce krajše, vendar prav nič manj zanimive, potekajo na principu izmenjave. Danes najbolj opazne so bile glasbena delavnica, kjer prihaja do spontanega ustvarjanja glasbe in preigravanja že znanih skladb, delavnica iz sestavljanja lego kock, ki je zastavljena malce drugače - na zabaven način morajo sestavljavci kock čim hitreje predstaviti določeno problematiko, ne smemo pa seveda pozabiti tudi na vodne aktivnosti, ki so kljub današnji oblačnosti in posledično malo nižji temperaturi vseeno zelo atraktivne. V kanuju smo opazili Jerneja Stritiha, starešino ZTS, kar le potrjuje prijetnost velenjskega jezera.

Pomagajo nam