V zadnjih letih je Slovenijo preplavil najnovejši hit - odprta kuhinja. Ta je toliko odprta, kolikor je le lahko v mestnem okolju. Na Zletu se zadnje tri dni prav tako odvija odprta kuhinja - po taborniško. 

Odprta kuhinja, delavnica, ki uči o kuhanju na odprtem, je zagotovo ena najbolj zanimivih dopoldanskih aktivnosti. Samo včeraj so delali mafine, sadno pito, čevapčiče, krompir in palačinke. Kuhanje poteka na štirih različnih ognjiščih - eno od njih je dvignjeno, zgradili pa so si tudi pravo peč, saj so včeraj v njej npr. pekli pizze. Kuhajo v kotličkih, nekatere jedi pa pripravijo s pomočjo sača.

 Kuhanje pa ni edina stvar, ki se je dogaja na Zletu. Mladi reporterji so danes naredili video reportažo z različnih delavnic, na delavnici design thinking so danes končno ugotovili, kaj tabornikom na Zletu manjka in bodo to jutri tudi priskrbeli, mladi kitaristi pa so se do danes naučili že kar lepo število akordov, s katerimi si pomagajo pri preigravnju znanih taborniških pesmi.

 Že pred kosilom smo vsi skočili v kroje. Vzrok? Po kosilu nas je prišel obiskat predsednik države, Borut Pahor. Prišel je po jezeru, s starešino ZTS Jernejem Stritihom sta do tabora priveslala z druge strani velenjske modrine. Na obali smo ga vsi taboreči sprejeli v zboru, kasneje pa si je sam tabor tudi ogledal in se udeležil nekaterih popoldanskih dejavnosti. Tako poteka zletni ponedeljek. Odprta kuhinja je poskrbela za zdrav, taborniški obrok, predsednik pa za dnevno rekreacijo z obveznim preoblačenjem.

Pomagajo nam