Kako bo zlet potekal?

Prvih nekaj dni na poti iz urbanih središč zahodne Slovenije bo središče vsega dohajanje v naših malih skupinah, torej vodu z do 9 tabornicami in taborniki in vodniku. Vodi bodo namreč ob začetku zleta krenili na štiridnevno pot, ki bo od udeleženk in udeležencev zahtevala različna taborniška znanja, poznavanje narave, spoznavanje kulture, sebe in sveta okrog sebe …  Vmesna križišča oziroma načrtovane točke, kjer se bodo srečevali različni vodi, pa bodo enkratna priložnost za spoznavanje z drugimi tabornicami in taborniki.

Po štirih dni bodo vsi prispeli do konca poti. In takrat bomo na ravnini vrh hriba soustvarili skupno zletno naselje, ki bo naš dom do odhoda domov. Tam bomo ustvarjali, se spoznavali in predvsem pa izkoristili trenutek za skupno druženje. Ker imamo srečo, da živimo v deželi, kjer je narava radodarna in še dokaj neokrnjena, se bomo zlili z njo .. in se ob tem potrudili, da s trajnostno naravnanim pristopom pustimo za sabo čim manjši ogljični odtis.  Da, na zletu bomo ustvarjali boljši svet!

Kdo, kako in do kdaj se lahko prijavi, pogoji plačila so spisani v Razpisu za udeležbo na 16. zletu ZTS, pripravili pa smo tudi Pravilnik ravnanj in pogojev bivanja.

Pri pripravi in izvedbi zleta 2022 bomo upoštevali vse veljavne ukrepe in smernice za preprečitev širjenja covid-19.